5 redenen voor een saunabezoek

Dat een saunabezoek goed is voor lichaam en geest, dat is bekend. Toch weten maar weinig mensen waardoor dit veroorzaakt wordt. Een reden voor een saunabezoek is vaak om te ontspannen, maar waar is de sauna eigenlijk nog meer goed voor? 5 redenen waarom je écht een saunabezoek moet plannen!

Reden 1: Minder stress

Wellness-Goes-2-Vind-Wellness-600x400

Foto: Wellness Goes

Even helemaal niks. Tegenwoordig komt dat nog maar weinig voor. In een wereld waarin je alle mogelijkheden om je heen hebt om de hele dag bereikbaar en online te zijn, is het moeilijk om af en toe je telefoon weg te leggen en elektronische apparatuur uit te schakelen. Tijdens een saunabezoek wordt de aanmaak van het stofje endorfine gestimuleerd, wat zorgt voor een geluksgevoel. Door het verschil tussen warm en koud, schakelt je lichaam over van denken naar voelen. Hierdoor denk je minder na over alle zorgen in het dagelijks leven en kun je heerlijk ontspannen!

 

Reden 2: Betere doorbloeding

Thermen Reykjavik - Vind Wellness

Foto: Thermen Reykjavik

Naast je geest die ontspant door een saunabezoek, wordt ook je lichaam hier erg blij van. Door de warmte tijdens een saunabezoek openen de poriën zich en worden de zweetklieren actief. De bloedvaten worden wijder en hierdoor krijg je een betere doorbloeding en heb je minder last van koude handen en voeten. Daarnaast worden door deze betere doorbloeding hart en hersenen beter doorbloed, waardoor er minder kans op een hartinfarct ontstaat. (Bron: Sauna de heuvelrug)

 

Reden 3: Goed voor de weerstand

spAmeland 4 - Vind Wellness

Foto: SpAmeland

De winter is alweer een tijdje aanwezig en de weerstand van veel mensen is erg laag. Er heerst een griepepidemie in het land en een verkoudheid heb je zo te pakken. Om te voorkomen dat jij hier ook last van krijgt, is een regelmatig saunabezoek aan te raden! Tijdens een saunabezoek ga je van de verschillende sauna cabines naar de frisse buitenlucht of een koude douche. Door de wisseling van de hoge en lage temperaturen, bouwt je lichaam een natuurlijke weerstand op en ontstaat er 30% minder kans om verkouden te worden. Terwijl veel mensen ziek zijn, heb jij nog energie over om leuke dingen te doen!

 

Reden 4: Minder spierpijn

Cesar Fitness Spa Resort 5 - Vind Wellness

Foto: Caesar Fitness – Spa Resort

Het is niet voor niets dat de combinatie sportschool/sauna steeds vaker te zien is. Spierpijn ontstaat door overbelasting van de spieren en de spiercellen krijgen hierdoor kleine scheurtjes. Warmte, meer bloed en vocht bevorderen het spierherstel. Door de warmte tijdens een saunabezoek verbeterd de bloedsomloop en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Zorg hierbij wel voor voldoende vocht, zodat de afvalstoffen sneller je lichaam kunnen verlaten en je lichaam zodoende wordt schoongespoeld.

 

Reden 5: Sociale contacten

Sauna-Resort-Marx-Vind-Wellness-649x400

Foto: Sauna Resort Marx

Door de drukte van het dagelijks leven, wordt er steeds minder tijd vrij gemaakt voor familie en vrienden. Een dag met je partner of met een vriend/vriendin een sauna bezoeken, kan een heerlijke manier zijn om te ontspannen en tegelijk weer tijd voor elkaar vrij te maken. Vaak wordt er tijdens een sauna bezoek ook gebruik gemaakt van een heerlijke lunch of diner in huiselijke sfeer waarbij je lekker kunt bijkletsen.

Kortom, redenen genoeg om een saunabezoek te plannen! Het uitgebreide Wellness aanbod vind je op VindWellness.nl.

 

 

 

 


Deel dit bericht op social media: