6 tekenen dat je toe bent aan een saunabezoek

Active Club Amsterdam

Foto: Active Club Amsterdam

Rennen, vliegen, vallen en weer opstaan. ‘S ochtends vlieg je de deur uit terwijl je je ontbijt nog naar binnen werkt en ondertussen bel je alvast je afspraken rond. Overdag word je eigenlijk meer geleefd dan je wilt en ’s avonds plof je uitgeput op de bank. Tijd voor wat ontspanning! Naast dat je lichamelijk een stuk opknapt van de sauna, profiteert ook je geest hiervan. 6 tekenen dat jij nu écht toe bent aan een saunabezoek.

1. Je voelt je futloos en hebt geen energie

Zodra je thuis komt na een dagje werken wil je het liefst meteen op de bank zitten of lekker je bed in kruipen. Jij bent hoognodig toe aan een nieuwe energie boost. Doordat je je in zo’n warme ruimte bevindt, gaat je hart sneller pompen en krijgen je longen meer zuurstof binnen. Hierdoor worden je hersenen en hart beter doorbloed, wat jou vervolgens weer nieuwe energie geeft!

2. Je zegt afspraken af

Je hebt al zolang een etentje of uitje met een vriend/vriendin gepland staan, maar  hoe meer deze dag nadert, hoe meer je er tegenop gaat zien. Eigenlijk ben je veel te moe voor afspraken en wil je liever luieren. Ook als je dit voelt, ben je hoognodig toe aan wat nieuwe energie!

3. Je zit elke keer tegen een verkoudheid/griepje aan

Een sauna is geen medicijn, maar helpt je wel om lichamelijk een betere weerstand op te bouwen. Alle afvalstoffen worden afgevoerd en je lichaam is door de warmte/kou wisseling beter bestand tegen virussen. Dit jaar krijgen ze jou niet te pakken!

4. Het opruimen of schoonmaken van het huis voelt als een wereldramp

Die stapel wasgoed, het speelgoed dat rondslingert en de vaat die nog staat te wachten op een schoonmaakbeurt. Het is eigenlijk allemaal te veel en het opruimen en schoonmaken van de kamers en het huis is nét even iets waar je geen zin in hebt. Laat alles liggen, ga er even tussenuit bij een heerlijke sauna en bij terugkomst lijkt het ineens allemaal niet meer zo erg.

5. Je weet niet meer hoe warmte aanvoelt

Het lijkt in Nederland vaak alsof het alleen maar winter is en na een paar maanden winter heb je eigenlijk geen idee meer hoe het is om warmte op je lichaam te voelen. Even zweten en de warmte op je lichaam voelen, is op dit moment alles wat je nodig hebt.

6. Er wordt regelmatig aan je gevraagd of je ziek bent

Je ziet zo wit, of je bent zo bleek! Die wallen onder je ogen helpen natuurlijk ook niet echt mee. Je lichaam vraagt om een betere doorbloeding en dit kun je heerlijk voor elkaar krijgen met een warme sauna gevolgd door een koude douche. Breng die gezonde gloed weer op je wangen met een bezoekje aan jouw favoriete sauna.

Ben je al overtuigd dat jij toe bent aan een dagje wellness? Ga dan nu op zoek naar jouw favoriete wellness locatie of bekijk de beste sauna aanbiedingen.


Deel dit bericht op social media: