BadhuisBadhuis Sauna Da Costa in Amsterdam

 • Badhuis Sauna Da Costa

  Het eerste badhuis op de Da Costakade stamt uit 1903 en stond op nr. 150. In 1968 werd het gesloopt vanwege de uitbreiding van het Tetterode-complex. In hetzelfde jaar werd op nr. 200 een nieuw badhuis geopend. Het was het laatste gemeentelijk badhuis dat als zodanig geopend werd.

  In deze tijd was het in Amsterdam gebruikelijker om naar een badhuis te gaan dan zelf een douche te hebben. Elke buurt had zo zijn eigen badhuisvoorziening. Toen de private douche zijn intrede deed in de Amsterdamse woningen gingen al deze badhuizen één voor een dicht.
  Het badhuis aan de Da Costakade was eind jaren ’80 als laatste aan de beurt om gesloten te worden. Omdat dit badhuis nog steeds aan een behoefte voldeed, hebben vrijwilligers, gebruikers en andere belanghebbenden besloten sluiting te voorkomen en hiertoe de stichting De Warme Waterstraal opgericht.

  Een enthousiaste groep mensen heeft een jaar lang gewerkt om een groot deel van het badhuis tot sauna te verbouwen. Met het geld dat via de sauna binnen komt, kan tot op heden het badhuis in stand gehouden worden.
  Zowel de sauna als het badhuis worden sinds de heropening in augustus 1993 goed bezocht. Het badhuis is een onmisbare voorziening waar veel mensen uit heel Amsterdam gretig gebruik van maken. Da Costa vormt een onvervangbare voorziening op buurt- en stadsniveau.

  Sinds een aantal jaren staat de sauna bekend onder de naam Da Costa. Nog steeds werkt een grote groep vrijwilligers in bar- klus- en schoonmaakdiensten om het badhuis en de sauna draaiende te houden. De stichting probeert zowel het badhuis als de sauna laagdrempelig te houden door lage toegangsprijzen te hanteren.

  Openingstijden Badhuis Sauna Da Costa | Recensies Badhuis Sauna Da Costa

Sauna Cabine's bij Badhuis Sauna Da Costa

 • Finse sauna

Aanwezige Baden bij Badhuis Sauna Da Costa

 • Dompelbad
 • Stoombad
 • Voetenbad

Massages bij Badhuis Sauna Da Costa

 • Ontspanningsmassage

Bijzondere dagen bij Badhuis Sauna Da Costa

 • Vrouwendag
 • Contactgegevens Badhuis Sauna Da Costa


  Badhuis Sauna Da Costa

  Da Costakade 200

  1053 XH

  Amsterdam

  Openingstijden van Badhuis Sauna Da Costa

  Maandag14:0022:30

  Dinsdag14:0022:30

  Donderdag14:0022:30

  Vrijdag14:0022:30

  Zaterdag14:0022:30

  Zondag14:0021:30

Deel deze wellness locatie:

Geef een reactie