Badkledingdagen

Het is de laatste tijd een echt discussiepunt in de wellness wereld. Is het nou wel of niet verstandig van de wellness locaties om badkledingdagen in te voeren? De ene wellness liefhebber wilt er niets van weten, terwijl het voor de ander juist de reden is om eindelijk eens de sprong in het diepe te wagen en een bezoek te plannen aan een wellness centrum. Wij laten jou kennis maken met de voor- en nadelen van een saunabezoek in badkleding om jou te helpen bij je keus om dit wel of niet te proberen. Eerder gaf de Directeur van International Wellness Resorts al aan in een persbericht dat de extra badkledingdagen een gevolg zijn van de toenemende vraag naar deze speciale dagen. Toch zijn er ook locaties, zoals Sauna Swoll, die helemaal geen badkledingdagen invoeren en maken de reden hiervan bekend op hun website.

Voordelen van badkledingdagen

Thermen Bussloo

Foto: Thermen Bussloo

Voor de wellness liefhebbers die graag een keer een sauna willen bezoeken, maar dat eigenlijk niet durven, zijn de badkledingdagen een echte uitkomst. Zij kunnen kennismaken met de sauna op een veilige manier en hoeven zich niet direct bloot te geven. De badkledingdagen tillen de mensen over de drempel om toch eens de sauna te bezoeken die eerder niet durfden en daarmee wordt een hele nieuwe doelgroep aangesproken. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat de badkledingdagen zo druk bezocht worden. Daarnaast kan het ook uit geloofsovertuiging zijn dat de mensen gebruik maken van een badkledingdag. Wil jij ook gebruik maken van een badkledingdag? Kijk dan op deze pagina om te ontdekken welke locaties deze speciale dag aanbieden.

Nadelen van badkledingdagen

Thermen Goirle 2 - Vind Wellness

Foto: Thermen Goirle

1. Ten eerste is het naakt rondlopen in een sauna uit hygiënisch oogpunt. Door de hoge temperatuur in de sauna ga je veel zweten, maar als je badkleding draagt, blijft je zweet hangen in je kleding. Ga je vervolgens in een van de baden, worden de bacteriën sneller verspreid.

2. Je lichaam kan niet optimaal profiteren van de sauna. Doordat je lichaam als het ware verstopt zit onder je badkleding, kan je lichaam minder goed ademen en dus ook minder goed afkoelen. Dit is jammer, aangezien je lichaam snel opwarmt, moet je lichaam deze warmte vervolgens ook weer kwijt.

3. De badkleding kan daarnaast ook zeer warm worden in een sauna. De temperatuur kan variëren per sauna, maar dit kan wel oplopen tot 95 graden Celsius. Als je badkleding opwarmt door de hoge temperatuur in de sauna kan dit zelfs brandwonden tot gevolg hebben.

Kies voor de optie waar jij je het prettigst bij voelt. Het is immers jouw dagje wellness waarbij jij centraal staat. Of het nou tijdens een badkledingdag is of niet, ontspan en geniet er van. Ga je voor het eerst naar de sauna? Lees dan eens de tips voor een eerste saunabezoek.


Deel dit bericht op social media: