Bijzondere wellness rituelen

Ervaar tijdens een dagje sauna deze bijzondere rituelen

Als je een bezoek brengt aan een wellness locatie, betekent dit meer dan alleen in de sauna opwarmen en afkoelen in een zwembad. Een dagje wellness is een ware belevenis geworden en je kunt tijdens zo’n dagje vol ontspanning dan ook genieten van verschillende faciliteiten. Naast massage’s en schoonheidsbehandelingen, zijn er ook nog een heleboel andere dingen die je kunt beleven, maar die wellicht voor jou nog wat onbekend zijn. Vandaag laten we je kennis maken met drie verschillende bijzondere wellness rituelen die je vaker tegen zult komen in de wereld van wellness.

Thermen Reykjavik - Vind Wellness

Foto: Thermen Reykjavik

Klankschalen

Je ziet het steeds vaker bij verschillende wellness locaties voorbij komen: een klankschalensessie. Geen idee wat het is, maar toch is je interesse gewekt. Wat is een klankschalensessie en wat zijn hier de voordelen van? Een klankschaal is een muziekinstrument in de vorm van een schaal. Deze schalen verschillen in kleur, afmeting en dikte van elkaar waardoor ze elk een eigen geluid met zich meebrengen. Door met een slagstok tegen de schaal aan te slaan ontstaat er een geluid. Er kan voor gekozen worden om de stok op de rand rond te draaien van de klankschaal, waardoor er er een iets subtieler geluid ontstaat. De klankschalen zijn afkomstig uit verschillende staten in de Himalaya. Naast dat ze voor deze sessies worden gebruikt, worden ze ook gebruikt als eetkommen.

Tegenwoordig worden de schalen ook gebruikt tijdens massages. Naast het geluid dat er vrijkomt bij een slag op de schaal, komt er ook een trilling vrij. Deze trilling gaat door je huid heen, wat zorgt voor extra ontspanning. Het lichaam bestaat voor 70% uit water, waardoor de trillingen zich volledig door het lichaam kunnen verspreiden. Tijdens deze behandeling kun je echt even helemaal ontspannen en ontsnappen aan de drukte.

Bekijk hier alle wellness locaties die klankschalensessies aanbieden.

Opgietingen

We hebben het al eens eerder over opgietingen gehad, maar dit blijft een bijzondere ervaring. Tijdens een opgieting wordt er water met etherische olien over de warmtebron gegoten. Hierdoor komt er een waterdamp vrij, die vervolgens verspreid wordt doordat de saunameester met zijn handdoek heen en weer draait. Door dit ritueel stijgt de luchtvochtigheid en ga je extra transpireren. Door de intensieve ervaring en het extra zweet wordt je doorbloeding gestimuleerd en zul je je na afloop nog beter voelen! Een hele bijzondere ervaring voor als je een dagje naar een wellness locatie gaat. Je moet je niet voor niets vaak van te voren inschrijven voor dit bijzondere ritueel.

Bekijk hier alle wellness locaties die opgietingen aanbieden.

Oorkaarsen

Grote kans dat je nog nooit van dit ritueel hebt gehoord. Toch is dit echt een wellness ritueel welke jij kunt ervaren. Tijdens dit ritueel wordt er een speciale oorkaars (gemaakt van bijenwas en katoen) een stukje in je oor geplaatst. Nadat de kaars is aangestoken, ontstaan er trillingen. Deze trillingen zorgen ervoor dat je trommelvlies en de gehoorgang gemasseerd worden. Door deze speciale massage wordt de doorbloeding gestimuleerd en kan het een verlichting in je hoofd en om je oren geven.

Welke van deze bijzondere wellness rituelen zou jij aandurven?


Deel dit bericht op social media: