De voordelen van een jacuzzi

Ontspannen in de jacuzzi

Waarschijnlijk maak jij tijdens je wellness bezoek voornamelijk gebruik van de verschillende sauna’s, de zwembaden en wellicht ook een behandeling. De jacuzzi, met een gemiddelde temperatuur van 38 graden Celsius, is daarbij meestal onderbelicht, maar is dat eigenlijk wel zo eerlijk? Wat zijn de voordelen van een jacuzzi en maak jij eigenlijk gebruik van de jacuzzi tijdens je wellness bezoek? Vandaag nemen we de jacuzzi onder de loep en kijken we naar waarom jij eens vaker gebruik moet maken van deze wellness faciliteit tijdens jouw saunabezoek.

De meeste grote wellness locaties beschikken over een jacuzzi, maar ook de kleinere wellness locaties bieden deze faciliteit vaak aan. Warme baden werden vroeger in de Romeinse tijd al gebruikt om te ontspannen en ook vandaag de dag genieten nog veel mensen van een moment in de jacuzzi. Drie voordelen van het gebruik van de jacuzzi:

Ontspanning

Spa Liva 4

Foto: Spa Liva

De warmte van een jacuzzi heeft een positieve invloed op je lichaam en geest. Enkele minuten in een jacuzzi kan er al voor zorgen dat je je helemaal kunt ontspannen. Warmte zorgt voor een goede doorbloeding en helpt om de spieren te ontspannen. Bij pijn in de spieren wordt er vaak gebruik gemaakt van warmte dekens of een massage bij de fysiotherapeut. Een jacuzzi beschikt vaak over massagekoppen of massagestralen waarbij de combinatie van warmte en de masserende bewegingen ervoor zorgen dat je kunt ontspannen en de spieren weer tot rust komen.

Betere doorbloeding

Heleen's Beauty & Wellness - Vind Wellness

Foto: Heleens Beauty & Wellness

Door het warme water, gaat je hart sneller kloppen. Hierdoor versnelt je bloedsomloop en dit zorgt dan weer voor meer zuurstof en voedingsstoffen voor je spieren. Hierdoor gaat je huid meer stralen en zul je merken dat je huid er gezonder uitziet. De verbeterde doorbloeding zorgt er daarnaast ook voor dat blessures en spierpijn sneller herstellen.

Alerter door jacuzzi gebruik

Azzurro Wellness 2 - Vind Wellness

Foto: Azzurro wellness

Naast de lichamelijke voordelen, zijn er ook mentale voordelen verbonden aan het gebruik van een jacuzzi. Terwijl het voor je lichaam ontspannend werkt, werkt het juist het tegenovergestelde voor je geest. Na een warm bad voel je je scherper en alerter. Je kunt je hoofd tijdens een moment in de jacuzzi leegmaken, waardoor je je juist weer kunt focussen. Na een moment in de jacuzzi heb je minder last van stress en kun je er mentaal weer helemaal tegenaan.

Kortom, een momentje ontspannen in de jacuzzi is tijdens je wellness bezoek aan te raden. Het heeft vele voordelen, dus maak daar gebruik van. Bekijk alle wellness locaties met een jacuzzi.


Deel dit bericht op social media: