De voordelen van een zoutkristal sauna

Ontspannen in de zoutkristal sauna

De sfeer die er heerst in de zoutkristal sauna is fantastisch. De mooie rode kleuren en de verlichting die er vaak in verwerkt wordt, zorgen ervoor dat je heerlijk kunt ontspannen en nergens aan hoeft te denken. Maar hoe werkt deze sauna eigenlijk en hoe is deze ontstaan? Dat lees je hier!

Het ontstaan

Beerze Bulten 4 - Vind Wellness

Foto: Beerze Bulten

Zoutsteen ontstaat uit zout water dat verdampt. Door hitte en droogte, verdampt het water uit de zee en blijft er steeds zout achter. Dit wordt een harde laag steenzout. Dit is ondertussen al miljoenen jaren oud, maar wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt. In veel sauna’s wordt het zout uit de Himalaya gebruikt. Deze zoutkristallen zitten vol mineralen die gunstig zijn voor je lichaam! Doordat de mineralen vrij komen als deze worden verdampt, zijn deze zoutstenen toegepast in de sauna´s. Hierdoor kun je optimaal gebruik maken van de voordelen van een zoutkristal sauna.

De werking

zoutkristal

Foto: SpaPuur

In de sauna worden de zoutkristallen verhit waardoor de mineralen vrij komen. De verdamping en de luchtvochtigheid van 45%-60% zorgen ervoor dat je deze dampen kunt inademen om zo de voordelen van deze sauna te ervaren. Daarnaast ontspannen je spieren en kun je genieten van de mooie sauna waarin je zit, waardoor je nergens aan hoeft te denken.

De voordelen

Beauty Sauna Peize 5 - Vind Wellness

Foto: Sauna Peize

De verhitting in de sauna zorgt ervoor dat de lucht zich vult met stoffen die goed zijn voor je luchtwegen. Voornamelijk voor mensen die het snel benauwd hebben, met bronchiale klachten, astma en hooikoorts is een bezoek aan de zoutsteen sauna een heerlijke uitkomst. De zoutkristal sauna heeft een aangename temperatuur van ongeveer 65 graden Celsius. Deze sauna werkt zowel ontspannend als vitaliserend!

Bekijk hier de locaties met een zoutkristal sauna.


Deel dit bericht op social media: