De voordelen van lichttherapie

Ontdek de positieve effecten van kleuren

Je komt het wellicht steeds meer tegen bij wellness locaties, De kleurensauna. Naast dat deze sauna er mooi uit ziet, heeft deze ook nog een hele belangrijke functie. Ontdek hier wat lichttherapie is, welke kleuren er worden gebruikt en wat de effecten zijn.

Wat is lichttherapie

blitz 4

Foto: Blitz Wellness

Licht stuurt de biologische klok van je lichaam aan. Hiermee beïnvloedt licht vele aspecten van je lichaam, waaronder je gemoedstoestand. Door middel van lichttherapie kan deze gemoedstoestand beïnvloed worden. Deze therapie wordt daarom ook veelal gebruikt in sauna’s. Steeds meer wellness locaties bieden een kleurensauna aan, waarbij er gebruik wordt gemaakt van de invloeden op je lichaam door middel van kleuren.

Welke kleuren worden er gebruikt

Sauna Den Ilp - Vind Wellness

Foto: Sauna Den Ilp

Elke kleur heeft zijn eigen energie. Deze hebben allemaal hun eigen invloed op je lichaam. De kleuren die je meestal terug ziet komen in de sauna zijn blauw, geel, rood en groen.

Blauw
De blauwe kleur werkt ontspannend en kalmerend. Daarnaast werkt het blauwe licht bij een vermindering van de weerstand. Last van een verkoudheid, infectie of een ontsteking? Bezoek dan een sauna met blauw licht en droom heerlijk weg.

Geel
Het gele licht staat voor creativiteit en tevredenheid. Deze kleur activeert je lever, galblaas en luchtwegen. Heb je dus net even dat stukje creativiteit nodig of heb je last van lichamelijke klachten? Dan is het gele licht een echte aanrader.

Rood
Rood, de kleur van liefde, passie en kracht. Deze opwekkende kleur activeert de geest. Bij vermoeidheid, spierklachten of bloedarmoede probeert de rode kleur dit te verhelpen. Als je op zoek bent naar nieuwe energie, dan past de rode kleur perfect bij jou.

Groen
De groene kleur kennen we allemaal als de kleur van de natuur. De natuur staat zo’n beetje gelijk aan ontspanning. Alle rust die je daar kunt ervaren, brengt de groene kleur met zich mee. Bij een hoge bloeddruk of vermoeidheid kom je na een bezoek in een sauna met een groene kleur weer helemaal relaxt terug.

Wat zijn de effecten

The Spa - Vind Wellness

Foto: The Spa

Zoals bij elke kleur al is aangegeven, helpen de kleuren naast je gemoedstoestand te verbeteren, ook diverse lichamelijke klachten te verhelpen. Een bezoek aan een kleurensauna kan een bijdrage leveren om je beter te voelen, maar ga voor blijvende klachten altijd langs de huisarts. Meestal lopen de kleuren geleidelijk in elkaar over in de kleurensauna. Blijf dus lekker zitten totdat jouw favoriete kleur voorbij komt en krijg de nieuwe energie of rust die je zoekt. Benieuwd welke wellness locaties een kleurensauna aanbieden? Bekijk ze hier!


Deel dit bericht op social media: