Eerste Nationale Saunadagen

Eigenlijk zouden zo veel mogelijk mensen moeten kunnen genieten van een dagje wellness. De een heeft een vast moment waarop ze altijd een bezoek brengen aan een wellness locatie en de ander gaat naar de sauna wanneer het uitkomt. Een saunabezoek kan zijn voor ontspanning en rust te vinden tussen het drukke leven door, maar ook om gezond en fit te blijven. Dat laatste is nu de boodschap van de Vereniging van Nationale Sauna en Wellness Bedrijven (VNSWB) tijdens de jaarlijkse Nationale Saunadagen. Deze dagen zullen jaarlijks georganiseerd worden in de tweede week van januari van maandag t/m donderdag.

Nationale saunadagen

Op 11 januari t/m 14 januari 2016 zijn de eerste Nationale Saunadagen in Nederland en de bedoeling hiermee is om mensen bewust te maken dat een saunabezoek goed is voor de gezondheid. De VNSWB wil de komende 5 jaar het aantal saunabezoekers met 5 tot 10% laten stijgen. Momenteel gaat zo’n 20% van de bevolking naar de sauna en dit stijgt elk jaar met 1 tot 2%. Het moet onderdeel van de levensstijl worden en niet meer gezien worden als een luxe product.

In Duitsland gaat al zo’n 49% van de bevolking 2 a 3 keer per maand naar de sauna en daar zou Nederland een voorbeeld aan moeten nemen. Dit wordt zelfs voorgeschreven door medici (preventief en curatief). De wellnessbranche in Nederland kenmerkt zich voornamelijk door acties en kortingen en daar moet verandering in komen. Tijdens de Nationale Saunadagen staat de reden van een saunabezoek centraal. De vereniging wil duidelijk maken dat het goed is om te ontstressen en preventief werkt tegen griep en verkoudheid. Daarnaast is het ook goed voor hart- en vaatziektes en blijf je langer vitaal. Genoeg redenen dus om heel snel een saunabezoek in te plannen.

Kijk op VindWellness voor de wellness locatie bij jou in de buurt.


Deel dit bericht op social media: