Functie van de verschillende sauna’s

Wanneer, welke sauna te bezoeken

Er zijn tegenwoordig diverse soorten sauna’s te vinden bij de verschillende wellness locaties. De meeste mensen gaan naar de sauna om te ontspannen, maar wellicht ben je ook gestrest, heb je stijve spieren of wil je een extra energie boost. Bekijk hier welke sauna je hiervoor het beste kunt gebruiken!

1. Finse sauna

sauna drome 4

Foto: Sauna Drome

De Finse sauna is voor de meeste mensen de bekendste sauna. Door een bezoek aan de Finse sauna, krijg je een betere doorbloeding en een stralende huid. Door de warmte in de cabine, verwijden bloedvaten zich, waardoor de doorbloeding verbetert. Afvalstoffen verdwijnen uit je lichaam doordat poriën gaan openstaan en door het zweet kunnen deze makkelijk worden afgevoerd. Bekijk hier waar ze een Finse sauna hebben.

2. Infrarood sauna

Amazing Grace 3 - Vind Wellness

 

Foto: Amazing Grace

Als je last hebt van een blessure, je rug, schouder, nek of een ander gewricht, breng dan een bezoek aan de infrarood sauna. De stralen in de infrarood sauna, dringen dieper door in je spieren en gewrichten en hebben daardoor een helende werking. De infrarood sauna biedt een verlichting van de pijn van spieren en gewrichten. Op zoek naar een locatie met een infrarood sauna? Vind ze hier.

3. Stoombad

Thermen 5 mei 5 - Vind Wellness

Foto: Thermen 5 mei

In een stoombad loopt de luchtvochtigheid tegen de 100%! Een stoombad is dan ook verfrissend en goed voor de luchtwegen. In deze ruimte moet je rustig gaan zitten en goed in en uit ademen. Heb je last van astma, bronchitis of andere luchtwegproblemen, dan is een bezoek aan een stoombad aan te raden. Het inademen van de stoom helpt om je luchtwegen te openen. Benieuwd naar een bezoek aan een stoombad? Ontdek hier waar je deze kunt vinden.

4. Kleurensauna

Sauna de Waterakkers - Vind Wellness

Foto: Sauna & Thermen de Waterakkers

De kleuren sauna klinkt wellicht iets minder bekend, maar is wel heel goed voor je gemoedstoestand. In de kleurensauna worden verschillende kleuren gebruikt, die elk hun eigen positieve invloed op je welzijn hebben. Zo helpt rood bij een gebrek aan energie, krijg je van geel een warm en behaaglijk gevoel, en helpt blauw bij onrust en angst. De kleur groen werkt rustgevend, geeft kracht en zelfvertrouwen. Wil jij ook een kleurensauna uitproberen? Dat kan op een van deze locaties.

Zoek je een locatie die al deze faciliteiten aanbiedt? Die vind je hier!


Deel dit bericht op social media: