Het wonder dat water heet

Genieten van water

Water is iets bijzonders. Het vrouwelijke lichaam bestaat voor ongeveer de helft uit water en het mannelijke lichaam bestaat zelfs voor zo’n 65% uit water! Een deel van dit water verlies je ook weer. Elke dag verlaat een deel van dat water je lichaam door het zweten tijdens het sporten of door warm weer. Daarnaast verlaat een deel van het water je lichaam via je urine. Water is, na zuurstof, de meest belangrijke substantie voor je lichaam. Tijdens een rondje sauna verlies je 0,5 tot 1,5 liter vocht. Tijdens warme zomerdagen verlies je ongeveer even veel vocht door het zweten.

Drinken

Sauna & Bodycare 5 - Vind Wellness

Foto: Sauna & Bodycare

Doordat je lichaam voor zo’n groot deel uitwater bestaat, maar dit ook weer verliest, is het belangrijk dat je genoeg water drinkt. Met het zomerse weer ga je veel zweten en verlies je dus ook meer vocht. Daarom is het extra van belang dat je veel water drinkt. Maar naast het water drinken, is water nog voor veel meer goed.

Afkoelen

Heleen's Beauty & Wellness - Vind Wellness

Foto: Heleens Beauty & Wellness

Water is het belangrijkste koelsysteem van je lichaam. Tijdens je saunabezoek, is het afkoelen een essentieel onderdeel van je saunarondje. De ideale watertemperatuur ligt volgens Zweminfo tussen 28 en 29 graden. Door te zwemmen in een zwembad waarbij de temperatuur lager, koelt je lichaam gemakkelijker af. Hierdoor leert je lichaam zich sneller aan te passen aan de wisselende temperatuur verschillen.

Lichamelijke gezondheid

Sauna Hoen 2 - Vind Wellness

Foto: Sauna Hoen

Water zorgt ook voor onze lichamelijke gezondheid. Met name de nieren, de darmen en de lever gebruiken veel water om ons lichaam continu schoon te maken. Het voedsel dat je hebt gegeten wordt ook door water geholpen om zich door je lichaam te bewegen.

Geniet tijdens het mooie weer van de sauna en de warmte, maar let er ook op dat je lichaam van voldoende water wordt voorzien. Zwem een heerlijk rondje in het zwembad en neem een lekker glas water terwijl je op je ligbed ligt. Hierdoor kun je extra genieten van de sauna in de zomer. Meer voordelen van een saunabezoek in de zomer lees je hier.


Deel dit bericht op social media: