Alles over de hotstone massage

Meer dan alleen een saunabezoek

Het is al een geruime tijd “hot” in de wereld van wellness, de hotstone massage. Een dagje wellness is tegenwoordig meer dan alleen een bezoek aan de sauna brengen. Je neemt er ook een lunch of diner bij en een behandeling maakt het geheel helemaal af en zorgt voor een heuse beleving. Maar juist in de behandelingen is er zoveel keus. Om de keus iets makkelijker te maken, wordt er regelmatig een behandeling of massage uitgelegd. Zo ontdek je precies wat er bij jou past. Lees hier alles over de hotstone massage.

Wat is een hotstone massage

Inntel hotel Rotterdam Centre 4 - Vind Wellness

Foto: Inntel Hotels Rotterdam Centre

De meeste mensen kennen de hotstone massage pas sinds kort, terwijl deze vorm van massage eigenlijk al jaren oud is. De stenen waren vroeger in Azië en India de voorlopers van de acupunctuur naalden. De basaltstenen ontstaan door de lava van vulkanen, die afgekoeld in rivierbeddingen hebben gelegen. Deze stenen worden gebruikt omdat deze de warmte lang vasthouden. De stenen zijn van 2 tot 12 centimeter groot. Tijdens de massage worden er een aantal stenen op een deel van het lichaam gelegd. Door de stenen op een specifieke plek te leggen, kan het warmte-effect doelgericht worden toegepast.

Hoe werkt een hotstone massage

Door de hete stenen wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd. Hierdoor verminderen de eventuele klachten en ervaar je een ontspannen gevoel. De stenen zijn rond de 45 graden en zijn hierdoor van een heerlijke temperatuur. Om de stenen op temperatuur te houden, wordt er vaak gebruik gemaakt van een heater.

Wat zijn de voordelen van een hotstone massage

Top Alivio 5 - Vind Wellness

Foto: Top Alivio

Door gebruik te maken van de stenen ontstaat er een diepere ontspanning. Daarnaast gaat ook de bloed- en lymfestromen beter stromen en worden blokkades in het spierweefsel makkelijker opgelost. Tijdens een hotstone massage voelt het alsof er warme handen energieën doorgeven. Een hotstone massage is met name geschikt voor mensen met spier- en/of zenuwpijnen, stress, rug- en/of nekklachten en algemene vermoeidheid.

Wil jij ook graag een hotstone massage ervaren? Ontdek snel welke locaties er hotstone massages aanbieden.

 


Deel dit bericht op social media: