Infrarood sauna

Ontspannen in de infrarood sauna

Tijdens een wellness dag zijn er tal van faciliteiten waarvan gebruik kan worden gemaakt. Naast de traditionele Finse sauna, is er ook de veelgebruikte infrarood sauna. Sinds 1981 wordt deze sauna in het algemeen gebruikt. Het idee van de infrarood sauna is ontstaan door de werking van de zon. De straling van de zon bestaat uit ultraviolet-, zichtbare- en infrarood straling. Infrarood is verdeeld in drie verschillende golflengten. Deze bestaan uit korte-, midden- en lange infrarood straling. De lange golf zorgt voor de diepte indringing in het lichaam en deze wordt selectief door je lichaam opgenomen.

Verschil tussen infrarood sauna en Finse sauna

Amazing Grace 3 - Vind Wellness

Foto: Amazing Grace

Het grootste verschil tussen deze twee sauna’s is dat in een infrarood sauna de warmte wordt veroorzaakt door infraroodstraling. In tegenstelling tot de traditionele sauna, waar er gebruik wordt gemaakt van warme lucht, wordt er bij de infrarood sauna dus gebruik gemaakt van de straling. Door middel van deze straling, wordt de huid direct verwarmt, waardoor je gaat transpireren. 80% van de warmte wordt opgenomen door het lichaam en 20% verwarmt de lucht. Bij de traditionele Finse sauna, is dit precies andersom. Bij de Finse sauna transpireer je door de warmte in de lucht en bij de infrarood sauna transpireer je door eigen lichaamswarmte.

Voordelen van infrarood sauna

Mist City Spa 5 - Vind Wellness

Foto: Mist City Spa

Een bezoek aan deze sauna, voelt vaak minder warm dan een traditionele sauna, maar toch werkt dit erg goed voor jouw lichaam. Door een bezoek te brengen aan een infrarood sauna, krijg je een betere doorbloeding en worden de afvalstoffen versneld afgevoerd doordat je gaat transpireren. Naast deze voordelen, die ook veroorzaakt worden door een traditionele sauna, heeft de infrarood sauna nog meer voordelen. Een infrarood sauna heeft een betere dieptewerking dan bijvoorbeeld de Finse sauna. Voornamelijk voor spier- en gewrichtspijn is een bezoek aan de infrarood sauna aan te bevelen. Daarnaast raak je in een infrarood sauna tot 7 keer meer gifstoffen kwijt!

Wil jij ook gebruik maken van een infrarood sauna? Bekijk hier de wellness locaties die een infrarood sauna aanbieden.

 


Deel dit bericht op social media: