Kruiden in de sauna

Ontspannen door de geur van kruiden in de sauna

Dat kruiden een geneeskrachtige werking hebben is al jaren bekend. Het is dan ook niet heel gek dat kruiden volop worden gebruikt in wellness centra van nu. Elk kruid heeft zijn eigen specifieke kenmerken en ook zijn eigen voordelen. Maar waar zijn de kruiden dan precies goed voor en welke kruiden zijn er allemaal? Wij geven je de uitleg!

Lavendel

Lavendel

Lavendel is misschien wel de bekendste soort. De meeste mensen kennen lavendel wel als een paarse struik die een heerlijke geur afgeeft. Maar er is nog een reden dat lavendel vaak in sauna’s wordt gebruikt! Lavendel heeft namelijk een rustgevende werking op je lichaam en geest. Laat dat nou precies de reden zijn dat jij de sauna bezoekt. Lavendel wordt ook vaak gebruikt in de keuken en zou je ook nog best kunnen tegenkomen op het menu. Kom tot rust in de lavendelsauna en geniet van de geur. Bekijk hier waar je kunt ontspannen in een lavendel sauna.

Eucalyptus

Eucalyptus

Eucalyptus bevat tientallen etherische oliën. Het is dan ook een kruid die je heel veel terug ziet in verschillende sauna’s. Het is slijmoplossend en werkt daarom extra goed bij mensen die last hebben van hun luchtwegen. Daarnaast werkt het ook goed bij hoest, verkoudheid, keelpijn en zelfs bij spierpijn. Bekijk hier bij welke locaties je kunt genieten van een eucalyptus sauna.

Rozemarijn

Rozemarijn

Heb je even wat energie of een oppepper nodig? Zoek dan rozemarijn op! Dit kruid zorgt voor een opwekkende, maar tegelijkertijd ook een ontspannende werking. Daarnaast stimuleert rozemarijn de bloedsomloop en wordt de spijsvertering bevorderd. Na een bezoek aan de rozemarijn sauna, kun jij de hele dag er weer vol tegenaan!

De kruiden in een sauna zijn er om gezondheid te bevorderen, maar laat je altijd adviseren in het gebruik door je huisarts of fysiotherapeut.


Deel dit bericht op social media: