In de zomer naar de sauna

5 redenen waarom je in de zomer naar de sauna moet gaan!

Als het buiten koud is, bezoeken veel mensen graag de sauna. Heerlijk opwarmen en tussendoor bij de open haard een tijdschrift lezen met een kop warme thee. Toch zou je ook in de zomer eens wat vaker naar de sauna moeten gaan. Een saunabezoek heeft namelijk ook in de zomer veel voordelen. Lees hier de 5 redenen waarom je ook in de zomer de sauna eens wat vaker moet bezoeken!

1. Streeploos bruin

Thermen Bussloo 6 - Vind Wellness

Foto: Thermen Bussloo

In de zomer kun je heerlijk op de ligweide zonnen zonder bikini of zwembroek. Hierdoor word je mooi streeploos bruin en krijgt je hele lichaam de benodigde vitaminen D. Je kleding staat straks nog mooier op jouw gebruinde lichaam!

2. Zwemmen

Sauna & Beauty Najade 6

Foto: Sauna Beauty Najade

Na een warme sessie in de sauna is het heerlijk om even af te koelen in een koud dompelbad of onder de douche om vervolgens het zwembad in te gaan. De zon in je gezicht en een paar baantjes zwemmen in het buitenbad, dat is pas echt het zomergevoel. Sommige locaties hebben zelfs een jacuzzi of bubbelbad buiten!

3. Acties

Sauna Soesterberg 4 - Vind Wellness

Foto: Sauna Soesterberg

Er zijn veel speciale zomer acties. De wellness locaties zijn rustiger doordat er veel mensen op vakantie zijn. De wellness liefhebbers die zich wel in Nederland bevinden, kunnen profiteren van verschillende wellness acties. In de zomer kun je dus extra voordelig naar de sauna!

4. Buitenlucht

Beautycenter de Terp - Vind Wellness

Foto: Beautycenter de Terp

De meeste wellness locaties hebben een mooie tuin met veel groen. In de winter wil je misschien niet graag de sauna uit omdat het buiten zo koud is, in de zomer is het juist heerlijk om rond te lopen in de mooie wellness tuin en te genieten van de natuur. Laat je lichaam op een natuurlijke manier afkoelen door een wandeling te maken.

5. Hittebestendig

Fonteyn Thermen 2 - Vind Wellness

Foto: Fonteyn Thermen

Als je vaker naar de sauna gaat, raakt je lichaam aan de hitte gewend. Elke keer dat je een sauna bezoekt, ga je daarom minder zweten. Is het in Nederland benauwd warm? Dan ben jij al gewend aan de warmte door je saunabezoek en zul je minder snel zweten dan de rest uit je omgeving.

Wil je ook in de zomer heerlijk genieten van een dagje wellness? Vind hier jouw favoriete wellness locatie.


Deel dit bericht op social media: