NK opgieten 2015

Opgiet wedstrijd van het jaar

De wellness branche leeft! Wist je al dat sinds februari 2015 de voorrondes van het NK opgieten zijn begonnen? De saunameester vereniging organiseert in de Benelux al sinds 2008 deze wedstrijd, zo ook dit jaar.

Wat is een opgieting?

Zwaluwhoeve 5 - Vind Wellness

Foto: Zwaluwhoeve

Tijdens een opgieting giet de saunameester een grote hoeveelheid water met etherische oliën op de warmtebron. Er komt dan een waterdamp vrij die de saunameester, door te wapperen en te zwaaien met een handdoek, door de ruimte verspreidt. Lees hier meer over de opgieting.

Beoordeling
Grand Hotel Opduin 2 - Vind Wellness

Foto: Grand Hotel Opduin

De winnaar van 2014 is Hans Barendse, wie zal zich dit jaar saunameester van 2015 mogen noemen? De saunameesters worden beoordeeld door een vak jury en een publieksjury. De onderdelen waarop de saunameesters worden beoordeeld door de vakjury zijn professionaliteit, techniek, warmte en geuren. Zij bestaan uit drie vaste juryleden en één roulerend jurylid. Het publiek beoordeeld op beleving. Zij bestaan uit een groep van twaalf personen en geven allemaal een cijfer van 1 tot en met 10.

Schema

Sauna Soesterberg 5 - Vind Wellness

Foto: Sauna Soesterberg

Wil jij tijdens deze dagen gebruik maken van de wedstrijd locaties? Reserveer dan tijdig!

Kwart finales:
9 april – Sauna Saré
13 april – Sauna Gidwi
16 april – Thermen LaMer
20 april – Sauna Holiday

Halve finale:
2 mei – Sauna Gidwi
9 mei – Sauna Peize

Finale:
30 mei – Devarana

Nog even wachten en we weten wie zich saunameester van 2015 mag noemen. Bekijk hier de tussenstand en bij welke sauna de deelnemers horen!


Deel dit bericht op social media: