Oosters genieten

Genieten zoals in het Oosten

In de wereld van wellness zijn er veel invloeden die uit Noord-Europa komen. Met name Finland staat dan ook bekend als land waar de sauna vandaan komt. De sauna heeft in de afgelopen jaren een hele ontwikkeling doorgemaakt en ziet er inmiddels een stuk anders uit, dan duizenden jaren geleden het geval was. Het ontspannen is echter altijd al een reden geweest voor de mensen om de sauna te gebruiken. Maar wist je dat naast het Noorden, er ook veel invloeden zijn uit het Oosten van de wereld? Denk maar bijvoorbeeld aan de Hammam, waarvan met name in de zomervakantie van genoten wordt.

Hammam

Hammam Shifa - Vind Wellness

Foto: Hammam Shifa

De hammam is ontstaan in centraal Azie, waar dit een reinigende, maar ook een sociale functie had. Door gebruik te maken van een hammam, lieten de mensen vroeger zien dat zij schoon waren. In eerste instantie was de hammam verboden voor vrouwen, maar naarmate de hygiënische voordelen naar voren kwamen, werden er speciale vrouwendagen ingevoerd. Hammam is een uitgebreid scrubritueel, waarbij je plaats neemt op warme, marmeren tafels. Lees hier alles over hoe de hammam is ontstaan en hoe deze is te gebruiken of bekijk hier alle hammam locaties.

Boeddha

MiMomento 5 - Vind Wellness

Foto: MiMomento

Je komt ze steeds vaker tegen op diverse wellness locaties: Boeddha beelden. Ze hebben iets magisch. Ze brengen rust, sfeer en veiligheid met zich mee. Het is dan ook niet gek dat we deze beelden veelvuldig tegen komen. Maar waarom kiest iedereen voor de Boeddha beelden? Een Boeddha is iemand die complete en volledige verlichting gerealiseerd heeft. Het verwijst naar de hoogste bewustzijnstoestand. De Boeddha is verbonden aan het Boeddhisme en heeft een vreedzame invloed op de maatschappij. Deze cultuur streeft onder andere naar kalmte, acceptatie, vreugde en harmonie. De happy boeddha staat voor geluk en goede gezondheid. De sauna helpt je bij je gezondheid en door de ontspanning die je ervaart, beleef je beter kalmte en geluk. De boeddha en de sauna zijn dan ook een perfecte combinatie samen.

Thaise massage

SpaPuur 4 - Vind Wellness

Foto: SpaPuur

Een traditionele Thaise massage is een van de oudste geneesmethoden. Ziekte werd gezien als onbalans in het lichaam of geest en daarvoor werden zij behandeld met vier elementen: spirituele ondersteuning, voedingsondersteuning, kruiden en massage. Er zijn twee verschillende soorten massages te onderscheiden. Zo is er de Bangkokstijl en Nuad Bo-Rarn. De eerste is een vrij stevige massage en wordt dan ook meestal als pijnlijk ervaren. De masseur masseert hierbij de energiebanen en daarnaast worden er rek- en strekbewegingen uitgevoerd. Bij beide vormen wordt het lichaam in diverse yoga posities gebracht en wordt daarom ook wel gezien als yoga voor de luie mens. Er wordt gemasseerd met de knieën, ellebogen en soms zelfs met het hele gewicht van de masseur. Bekijk hier waar Thaise massages aangeboden worden.


Deel dit bericht op social media: