Optimaal gebruik maken van de sauna

Een dagje genieten in de sauna

We willen allemaal heel graag ontspannen en even een dagje (of langer) er tussenuit. Vaak laten de drukke weken door het werk, sociaal leven, gezin en hobby’s een dagje sauna niet toe. Toch is het belangrijk, juist als je zo druk bent, dat je genoeg ontspant. Als je in de drukke tijden eindelijk eens tijd hebt gemaakt om jezelf een rustmoment te gunnen, wil je hier natuurlijk wel optimaal van genieten. Met deze 4 tips kun je optimaal gebruik maken van de sauna en kom je helemaal herboren terug van je dagje wellness.

Hampshire Paping Hotel & Spa - Vind Wellness

Foto: Sauna & Beauty Ommen

1. Maak genoeg tijd vrij

Van een heerlijk dagje sauna kun je pas echt genieten als je nergens meer aan hoeft te denken. Zorg er daarom voor dat je helemaal niks plant op de dag dat je gaat genieten en je volledig kunt overgeven aan het moment. Hierdoor hoef je niet op de tijd te letten en kun je van alle faciliteiten gebruik maken die op je lijstje staan. Zelfs voor die heerlijke behandeling en de opgieting is er nog tijd! Je gaat immers maar één keer in de zoveel tijd naar de sauna, dus moet je daar wel optimaal van kunnen genieten.

 

2. Kies voor naturel!

Tijdens een bezoek aan de sauna, gaan je poriën open staan waardoor je erg gaat zweten. Hiermee geeft jouw lichaam aan dat het hard bezig is alle afvalstoffen af te voeren. Natuurlijk wil je je lichaam hierbij alleen maar helpen, in plaats van in de weg zitten. Zorg er daarom voor dat je geen make-up en overige verzorgingsmiddelen gebruikt als je naar de sauna gaat. Een beetje mascara kan natuurlijk altijd, maar voordat je de sauna betreedt neem je nog een douche waardoor je toch alles weer wegspoelt. Daarnaast blijft make-up door het zweten toch niet zitten, dus is het zonde om dit op te doen.

 

3. Boek een overnachting

Om het ontspannen gevoel zo lang mogelijk vast te houden, kun je er voor kiezen om een overnachting bij je saunabezoek te plannen. Enkele wellness locaties bieden al een mogelijkheid om ook te overnachten, maar bij de andere locaties is er vaak ook een mogelijkheid in de buurt waar je kunt blijven overnachten. Zo hoef je niet meteen het drukke verkeer weer in en verval je thuis niet meteen weer in de drukte. Hierdoor houd je het relaxte gevoel zo lang mogelijk vast en kun je pas écht genieten.

 

4. Wees voorbereid

Als je een wellness locatie bezoekt, wil je graag goed voorbereid zijn. Het is natuurlijk vervelend als je bij aankomst erachter komt dat je iets mist. Heb je een kortingsvoucher? Leg die vast klaar. Denk ook aan een badjas, slippers en twee handdoeken. Neem ook een flesje water mee als dit toegestaan is bij de locatie. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je meteen waar je aan toe bent. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk. Daarna volgt enkel nog het genieten en ontspannen.

Benieuwd welke wellness locaties er allemaal zijn? Kijk hier om jouw favoriete locatie te vinden!


Deel dit bericht op social media: