Rasulpakking

Genieten van een rasulpakking tijdens dagje wellness

Een rasulpakking bij de wellness locaties is vaak een Balineese rasul. Een rasulpakking heeft verschillende stappen en dit komt voort uit de tradities die terug te vinden zijn in Bali. Bali is een tropisch eiland en de meeste eilandbewoners zijn Hindoeïstisch. Zij willen alles gunstig stellen voor de goden en doen dit onder andere door middel van kleine offertjes met wierrook om de goden te eren. Maar wat houdt deze behandeling precies in?

Tradities Bali

MiMomento 5 - Vind Wellness

Foto: Spa MiMomento

Naast de wierrook hebben de Balinezen nog meer manieren bedacht om dichter bij hun goden te komen. Een van deze rituelen is het gezamenlijk wassen van het lichaam met heilig water. Daarnaast verruimen zij hun geest door het inademen van opium. Wierrook en geur zijn belangrijk in de Balinese rituelen en dit zie je daarom ook veel terug in de pakkingen die vandaag de dag worden gegeven. Er zijn verschillende soorten lichaamspakkingen te vinden bij de wellness locaties, maar bij de Balinese rasulpakking vind je de tradities en rituelen terug en dat maakt deze behandeling bijzonder.

Hoe werkt een rasulpakking?

Bilderberg kasteel Vaalsbroek 6 - Vind Wellness

 

Foto: Bilderberg Kasteel Vaalsberg

Er zijn verschillende fases tijdens een rasulpakking. Sauna en Beauty Oase is een van deze locaties die een rasulpakking aanbiedt. Je begint hier met een groene thee-scrub. De geur van groene thee zorgt ervoor dat de geest wordt gezuiverd. Zoals eerder gezegd, is de geur erg belangrijk in de Balinese tradities. Door de scrub worden de dode huidcellen verwijderd. Dit is tevens de 1e fase van de behandeling. De tweede fase is het wassen van het lichaam door middel van de speciale opiumgel. Dit heeft volgens de Balinezen een verruimend effect op je lichaam en geest. Na de heerlijke behandeling, word je wakker met een verfrissend mintdrankje.

Voordelen rasulpakking

Van Der Valk Breukelen 4 - Vind Wellness

Foto: Van Der Valk Breukelen

Deze behandeling is natuurlijk heerlijk ontspannend en zorgt ervoor dat je helemaal tot rust komt, maar daarnaast heeft een rasulpakking nog meer voordelen. Door het opium staat je geest weer open voor nieuwe ideeën en dromen en kun je weer fris nadenken. Als je even vastzit met je gedachten, is deze behandeling heerlijk om daarna weer een frisse blik te hebben. Daarnaast heeft de scrub een effect op je lichaam waardoor je lichaam weer zacht aanvoelt en alle dode huidcellen zijn verwijderd.

Kortom: een rasulpakking kan er voor zorgen dat jouw dagje wellness net wat fijner wordt. Ervaar het zelf!


Deel dit bericht op social media: