Saltarium helpt mensen met astma

Last van astma? Bezoek de sauna!

Voor veel mensen met astma is een saunabezoek letterlijk een verademing. Eerder werd al de zoutkristalsauna genoemd die goed is voor mensen met bronchiale klachten, astma, hooikoorts of mensen die zich snel benauwd voelen. Het is voor slechts een kleine groep astma patiënten die een bezoek aan de sauna brengen als minder prettig ervaren. Maar dit geldt natuurlijk ook voor de mensen zonder astma. Het is dus simpelweg een kwestie van uitproberen of een saunabezoek bij jou past. 

Saltarium

Wat is astma?

Indien je last hebt van astma of een andere luchtweg aandoening is een saunabezoek aan te raden. Maar hoe werkt het dan? Astma is een ontsteking van de longen en is een chronische aandoening. Zodra er een prikkel binnenkomt door stoffen waar je gevoelig voor bent, zwellen de slijmvliezen in neus, keel en longen op. Er ontstaat hier een verkramping van de spiervezeltjes in de wand van de kleine luchtpijpvertakkingen (bronchiën).

Sauna en astma

Een saunabezoek plan je om te ontspannen. Door de warmte van een droge sauna ontspannen de spieren in je lichaam zich en dus ook de kleine spiervezeltjes. Het is daarom goed voor de mensen die astma hebben om een sauna te bezoeken. Uit verschillende onderzoeken is al gebleken dat de astma aanvallen minder werden bij regelmatig saunabezoek. Tevens is er ook bekend dat als je regelmatig de sauna bezoekt, je minder last hebt van verkoudheden en/of griep. Je krijgt een betere weerstand waardoor je minder vaak ziek bent. Doordat je minder last hebt van deze verschijnselen, zul je ook minder last hebben van je astma.

Saltarium

Het Saltarium is een nieuwe sauna bij Thermen Bussloo. Deze sauna was voorheen de kleurentherapiesauna en is zeer geschikt voor mensen met astma of dermatologische klachten. De sauna is voorzien van Gradierwerk. Dit betreft een houten stelling van sleedoorntakken waar zout water overheen stroomt. Door de warmte verdampt het water en blijft er zoute lucht over dat geschikt is voor inhalatie. Het Saltarium is heerlijk voor iedereen, maar met name voor mensen met astma!

Heb je zelf last van astma? Probeer een saunabezoek dan zeker eens uit. Er zijn vele voordelen op te noemen voor een saunabezoek, maar voor de mensen die last hebben van astma geldt dit nog net even wat meer.


Deel dit bericht op social media: