Sauna en meditatie

Totale ontspanning door meditatie

Gedachten. Je hebt ze de hele dag door en vaak gaan ze over wat er in het verleden is gebeurd of over de zorgen voor de toekomst. Wellicht herken je dit en maak je je ook erg veel zorgen. Dit gebeurt vanzelf, terwijl de gedachten eigenlijk in het hier en nu dienen te zijn. Door middel van meditatie leer je om je gedachten te sturen.

Wat is meditatie?

Bodyscan-meditatie-oefening

Foto: Mrmeditatie

Bhavana is het Pali woord voor mediteren en staat voor ‘mentale ontwikkeling’. Het is een techniek waarbij oefeningen worden gedaan om de rust in lichaam en geest terug te laten keren. Tijdens het mediteren neem je een lotushouding aan, een kleermakerszit of je gaat op je knieën zitten. Het is voor beginners aan te bevelen om met 5 minuten per dag te beginnen met mediteren. Meditatie draait om ademhaling en de gedachten in goede banen te kunnen leiden. Het helpt om emoties te overwinnen en een stress vrij leven te kunnen leven.

De voordelen van meditatie

Mist City Spa 5 - Vind Wellness

Foto: Mist City Spa

Door middel van meditatie neemt de rust in je hoofd en lichaam weer toe. Je voelt de kracht terug komen en ervaart het gevoel dat je alles aan kan. Daarnaast voel je je ook erg ontspannen omdat je je niet meer druk maakt over alle bijzaken. Tijdens meditatie laat je stress los en wordt het geluksgevoel dat je ervaart groter.

Sauna en meditatie

Sauna & Beautyoase Senang - Vind Wellness

Foto: Sauna & Beauty Oase

Om optimaal te ontspannen, dien je je in een rustige omgeving te bevinden. Tijdens het mediteren maak je tijd voor jezelf en waar kan dit beter dan tijdens een saunabezoek. Bij een saunabezoek staat de rust en tijd voor jezelf centraal, maar ook gezondheid en het sociale aspect zijn voor veel mensen een reden om de sauna te bezoeken. Met meditatie kan je dit gevoel versterken en een nog diepere vorm van rust ervaren. Veel sauna’s bieden ook speciale meditatie sauna’s aan of stilte ruimtes waarin gemediteerd kan worden.

Wil je dit ook ervaren en uitproberen hoe het is om op een wellness locatie te mediteren? Bekijk hier de wellness locaties met meditatie sauna’s.


Deel dit bericht op social media: