Sauna en Reiki

Ontspannen met Reiki

Door middel van Reiki kan je ontspannen en de rust bij jezelf terug vinden. Om het optimale resultaat te bereiken, is het aan te bevelen om een Reiki behandeling in een rustige, gemoedelijke omgeving te doen. De sauna is hiervoor de ideale plek! Ontdek wat Reiki is en waarom dit juist in combinatie met de sauna zo goed werkt.

Wat is Reiki?

Thermen Houten 2 - Vind Wellness

Foto: Thermen Houten

Je lichaam bestaat uit chakra’s. Chakra’s zijn energiepunten in je lichaam. Als de chakra’s bij jou niet meer goed werken, heeft dat effect op het hele functioneren van je lichaam en geest. Hierdoor ontstaan blokkades die een goede doorstroming belemmeren. Je lichaam kan dan in disbalans komen. Dit kan lichamelijke- of psychische klachten tot gevolg hebben.

Hoe werkt Reiki?

Wellness 1926 6 - Vind Wellness

Foto: Wellness 1926

Bij Reiki wordt er gebruik gemaakt van handoplegging, de energie wordt doorgegeven via de handen. Hiermee worden de blokkades opgeheven. Degene die de hand oplegt, fungeert als doorgeefluik. Het is de ontvanger van deze energie die, onbewust, het werk verricht. Dit werk houdt in dat je lichaam en geest weer voeding krijgen om zichzelf in balans te brengen. De energie die je ontvangt geeft een gevoel van ontspanning en rust. Daarnaast wordt het afweersysteem versterkt en draagt Reiki bij om je lichaam te ontgiften. Eventuele lichamelijke klachten kunnen verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Reiki in combinatie met de sauna

Huis Ten Wolde 2 - Vind Wellness

Foto: Huis ten Wolde

Als je de dagelijkse gang van zaken even helemaal wilt vergeten, kun je Reiki combineren met een saunabezoek. Door de Reiki behandeling krijg je je energie weer terug en vind je de rust weer bij jezelf. Door een saunabezoek blijf je in de ontspannen sfeer waarin je je bevindt. Daarnaast wordt door Reiki ontgiften gestimuleerd, evenals door een saunabezoek. Reiki en een saunabezoek vullen elkaar dus goed aan!

Wil je weten waar ze Reiki aanbieden in combinatie met een saunabezoek? Bekijk hier de verschillende wellness locaties.


Deel dit bericht op social media: