Sauna en yoga

Yoga als onderdeel van je gezonde levensstijl

Je wilt goed voor je lichaam zorgen, dus ga je naar de sauna. Naast de ontspanning die een saunabezoek je biedt, is het ook goed voor je gezondheid. Een saunabezoek is slechts een onderdeel van een gezonde levensstijl. Heb je al eens gedacht aan yoga? Yoga is een goede toevoeging aan een gezond leven!

Wat is yoga?

yoga

Foto: The Wellness Garden

Tijdens yoga wordt de eenheid van het lichaam en geest gezocht in combinatie van ademhaling, lichamelijke oefeningen en concentratie. Door middel van yoga kom je tot diepere staat van meditatie. Je leert om lichaam, geest en het bewustzijn met elkaar in balans te brengen. De oefeningen die je doet tijdens yoga geven kracht en energie en zorgen voor een gevoel van ontspanning. De meeste klassieke oefeningen zijn gemakkelijk uit te voeren en daarmee is yoga toegankelijk voor iedereen. Doordat veel mensen steeds een drukker leven lijken te krijgen, wordt yoga steeds populairder. Hiermee vind je de rust en ontspanning die je zo hard nodig hebt!

Voordelen van yoga

Cesar-Fitness-Spa-Resort-2-Vind-Wellness-700x288

Foto: Caesar Fitness – Spa Resort

Er zijn genoeg redenen op te noemen waarom yoga zo goed voor je is! Yoga staat onder andere voor ontspanning en loslaten. Tijdens de yoga oefeningen leer je het lichaam beter ontspannen en dieper adem te halen. Yoga is niet alleen goed voor de geest, maar ook het lichaam heeft veel baat bij yoga. De spieren worden soepeler en daarnaast wordt je ook leniger! Je houding wordt door yoga beter, waardoor je minder last zal hebben van nek- en rugklachten.

Yoga en gezond eten

Sauna Het Friese Woud 5 - Vind Wellness

Foto: Sauna het Friese Woud

Doordat je door yoga bewuster wordt van je lichaam, wil je ook beter voor je lichaam zorgen. Naast de oefeningen die je doet, ga je vanzelf ook gezonder eten. Dit kan uiteindelijk leiden tot gewichtsverlies. Er zijn verschillende soorten yoga, van intense tot minder intense variaties. Na de beoefening van yoga, is het verstandig om een bezoek aan de sauna te brengen. Hierdoor wordt het spierherstel bevorderd en blijf je helemaal ontspannen!

Benieuwd geworden naar yoga in combinatie met een saunabezoek? Bekijk hier de wellness locaties die yoga ruimtes aanbieden.
Volgende week behandelen we een saunabezoek in combinatie met Reiki!


Deel dit bericht op social media: