Tips voor een gezond leven

Gezond leven betekend voor iedereen iets anders. De één beschouwt dit als doen wat zij leuk vinden, terwijl de ander gezond leven ziet als het eten van biologisch eten, regelmatig saunabezoek en sporten. Het belangrijkste is om te leven zoals jij het gelukkigst bent. Juglen Zwaan is orthomoleculair therapeut en schrijft over zijn kennis over gezondheid op A Healthy Life. Hij heeft tips opgesteld die zullen helpen om gezond te gaan leven.

10 gezonde tips
Descansa 2 -Vind Wellness

Foto: Descansa

1. Sporten
Doe wekelijks een sport die bij je past. Door te bewegen ga je zweten, waardoor je van binnen gereinigd wordt. De afvalstoffen worden door het zweet afgescheiden. Daarnaast is plezier maken essentieel om te ontstressen. Sportfaciliteiten en saunafaciliteiten worden vaak samen gecombineerd om na een sportsessie de spieren te laten ontspannen.

2. Scrubben
Door je huid te scrubben, verdwijnen de dode huidcellen van je lichaam en wordt het zelfreinigend vermogen gestimuleerd. Je huid zal na een scrub sessie weer heerlijk zacht aanvoelen en stralen.

3. Sauna
Hetzelfde als bij sporten, ga je door de sauna zweten. Hierdoor wordt het lichaam van binnen uit gereinigd en verdwijnen de afvalstoffen uit je lichaam. In de sauna kun je optimaal ontspannen waardoor stress uit het lichaam verdwijnt. Zorg er echter wel voor dat de mineralen na de sauna weer worden aangevuld door na afloop veel water te drinken.

4. Geniet van kruiden
Veel kruiden hebben een ontgiftende werking. Kaneel, koriander en peterselie werken sterk ontgiftend. Diverse wellness locaties bieden kruidensauna’s aan waarbij er geuren van de kruiden worden verspreid door de ruimte.

5. Sapkuur
Door een sapkuur kan het hele lichaam zichzelf reinigen. Daarnaast wordt er gewicht verloren door het volgen van een sapkuur doordat je lichaam minder vocht vasthoudt en je minder calorieën naar binnen krijgt door enkel sapjes te nemen in plaats van voeding.

6. Ga de deur uit
Er is heel veel moois te beleven buiten de deur. Ontdek wat de wereld te bieden heeft en geniet.

7. Afleidingen uitzetten
Zet je telefoon, radio en tv uit en geniet van de rust. Vermijd hierbij ook de social media kanalen zodat je echt even tot rust komt en niet wordt afgeleid door de nieuwsfeed die je steeds binnen krijgt.

8. Mediteren
Kies een vast moment waarop je het fijn vindt om te mediteren. Kies daarnaast of je het prettig vindt om alleen te mediteren of in een groep. Door alleen te mediteren kan dit helpen om focus te versterken, maar door in een groep te mediteren kan je tot een diepere meditatie komen. Zorg dat er rust is in de ruimte en dat niemand je kan storen.

9. Zwemmen
Zwemmen is een van de sporten die voor de meeste mensen haalbaar is. Door te zwemmen gebruik je de meeste spiergroepen van alle sporten en daarnaast is deze sport het minst belastend voor je gewrichten.

10. Massage
Door het krijgen van een massage, kunnen de spieren ontspannen en zal stress afnemen. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden afgescheiden.

Maak gebruik van de tips!

Top Alivio 5 - Vind Wellness
Foto: Top Alivio

Deze tips voor een gezond leven, kan je allemaal toepassen tijdens een saunabezoek. De verschillende activiteiten kunnen worden uitgevoerd op een wellness locatie en je komt daar helemaal tot rust. Start je weg naar een gezond leven en bezoek een van de wellness locaties.

Bekijk hier alle tips voor een gezond leven.

 


Deel dit bericht op social media: