Vijf verschillende soorten sauna’s!

Een Tepidarium, Laconium, Geyser-, MAA- of kelosauna. Allemaal namen die langskomen tijdens een saunabezoek. Wat houden deze verschillende soorten sauna’s precies in? Vijf sauna’s met onbekende namen op een rij!

Tepidarium

tepidarium

Foto: Zwaluwhoeve

Het Tepidarium heeft een temperatuur wat voor de meeste sauna liefhebbers zeer aangenaam is. Het Tepidarium zit tussen het Caldarium (warm) en Frigidarium (koud) in. Deze rustruimte heeft dan ook een lauwe temperatuur van ongeveer 40 graden Celsius. De geur die hier vaak heerst zijn gezonde kruiden waardoor u heerlijk kunt ontspannen onder het genot van een heerlijke geur. In deze ruimte kunt u uw lichaam weer tot normale temperatuur laten komen.

Laconium

Laconium

Foto: Sauna Thermen Zuidwolde

Het Laconium is een infrarood cabine met een hoge luchtvochtigheid van 45%. Door de infrarood straling verliest de huid dode huidcellen en opgehoopt vuil. Daarnaast werkt het Laconium ook tegen spier- en gewrichtsklachten. Deze sauna heeft met 50 tot 60 graden Celsius een lagere temperatuur dan de gemiddelde sauna. Na een bezoek aan deze sauna is het aan te raden om niet meteen te spoelen met koud water, maar eerst het lichaam te laten acclimatiseren.

Geyser

Geyser

Foto: Thermen Bussloo

Een unieke belevenis kunt u meemaken in een Geyser sauna. Deze sauna is ontstaan door de geisers die in Finland te vinden zijn. De Geyser sauna bestaat uit vijf geisers die samen een opborrelend mengsel van stoom, water en lucht vormen. Tijdens een verblijf in deze sauna kunt u genieten van ontspannen muziek, waarbij u helemaal tot rust komt. Door de uitstraling van deze sauna, lijkt het of je daadwerkelijk in Finland terecht bent gekomen. De sauna heeft een temperatuur van 85 graden Celsius en heeft daardoor een erg aangename temperatuur voor alle sauna liefhebbers.

MAA sauna

MAA sauna

Foto: Sauna Embricana

De MAA sauna zorgt voor een heerlijke sauna beleving. De sauna wordt verwarmd door een houtgestookte oven, die met stenen is gevuld. De temperaturen van deze sauna liggen tussen de 110 en 120 graden Celsius en heeft daardoor een lage luchtvochtigheid, wat zorgt voor een heerlijk saunaklimaat. Deze sauna heeft een oorspronkelijke sfeer zoals een sauna is bedoeld.

Kelo sauna

Kelo sauna

Foto: Zwaluwhoeve

Als je een bezoek aan de Kelo sauna brengt, dan voel je jezelf helemaal één met de natuur. Kelo is het Finse woord voor den. De Kelo sauna’s zijn al een tijdje een trend in Nederland. Deze sauna’s hebben vaak een rustieke uitstraling en ruiken zelfs naar den! Deze sauna bestaat uit Kelo boomstammen die afkomstig zijn van oude dennen van wel 100 tot 300 jaar oud. Het speciale Kelo hout heeft een dichte structuur, is zeer droog en heeft een hoge hardheid. Dit hout is keihard, maar heeft een zachte bovenlaag, wat zorgt voor het aangename klimaat. Door deze bijzondere structuur is de Kelo sauna zeer geschikt voor opgietingen.

Genoeg verschillende sauna’s om eens uit te proberen! Welke wellness locaties deze verschillende sauna’s aanbieden is terug vinden op VindWellness.

 

 

 

 


Deel dit bericht op social media: