Wellness trends 2016

De meest ontspannende trends in 2016

De wellness branche blijft groeien en veranderen. In 2015 was de Fish Spa erg populair en ook het Floaten was in trek bij de wellness liefhebbers. Nu 2016 bijna in zicht is, kunnen we kijken naar wat er op het gebied van wellness steeds meer voorkomt en waar we het aankomende jaar flink van kunnen genieten. 5 wellness trends voor 2016!

1. Steeds meer jongeren in de sauna

Hammam Shifa 2 - Vind Wellness

Foto: Hammam Shifa

De gezonde levensstijl leeft ook steeds meer bij de jongeren. Waar eerst bijna niemand van de jongeren de sauna bezocht, lijkt dit aantal steeds verder te groeien. Met behulp van de health apps kunnen zij al hun gegevens bijhouden en realiseren zij zich eerder dat zij meer aan hun gezondheid moeten werken. Met de apps kunnen lichaamstemperatuur, hartslag, vochtverlies en energieverbuik bijgehouden worden. Ideaal dus voor de echte sauna liefhebbers! Naast deze health apps, zijn er ook vele sport apps die vooral door de jongeren worden gebruikt. Het bijhouden van de sportactiviteiten, maar ook het gewicht en vet percentage zijn daarbij belangrijke eisen. Doordat ze meer inzicht krijgen in hun gezondheid, zoeken zij ook eerder de sauna en sport faciliteiten op. De combinatie van jongeren en health apps zal dus steeds meer voorkomen in 2016.

2. Dagje sauna in combinatie met een overnachting

Amicitia Hotel 3 - Vind Wellness

Foto: Amicitia Hotel

Na je dagje wellness wordt ook overnachten steeds populairder. Naast een dagje bij een wellness centrum, is een overnachting bij, of vlakbij het wellness centrum de ideale uitvalbasis. Tussen de wellness locaties en naastgelegen hotels komen ook meer samenwerkingen, waardoor een compleet wellness bezoek inclusief overnachting ook eenvoudig te realiseren is. Door na je bezoek een overnachting bij te boeken, houd je het ontspannen gevoel langer vast waardoor je met nog meer energie terugkomt van je wellnessbezoek. Een compleet weekendje wellness weg dus!

3. Duurzaam & Lokaal

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Sauna ’t Dalhuus

De sauna’s gebruiken veel energie en zijn daarom vaak slecht voor het milieu. Het stoken van warmte en het schoon houden van alle faciliteiten kost veel geld en vanwege het hoge energieverbruik zijn sauna’s ook niet duurzaam. In 2016 zullen steeds meer wellness bedrijven daarop inspelen en meer gaan werken met duurzame systemen als aardwarmte en zonnepanelen. Door deze aanpassingen kunnen sauna’s en wellness bedrijven de energie zelf opwekken en daarna verbruiken. Deze manier van energie verbruik is goed voor het milieu en zal tevens veel schelen in de kosten. Het gebruik van duurzaam & lokaal zet zich ook voort in de restaurants. Op de menukaart zullen vaker lokale gerechten terugkomen en wordt er vaker gebruik gemaakt van ingrediënten uit de nabije omgeving. In enkele gevallen worden zelfs de groentes en kruiden zelf verbouwd in een eigen kruidentuin.

4. Toename badkledingdagen

Sauna Swoll 3 - Vind Wellness

Foto: Sauna Swoll

Dat er steeds meer jongeren de wellness locaties opzoeken, is ook terug te zien in de toename van het aantal badkledingdagen en vrouwendagen. De jongeren zijn steeds preutser en daarbij zijn de vrouwen preutser dan de mannen. Ze vinden het vaak vervelend om met zoveel mensen naakt rond te lopen, maar willen wel graag gebruik maken van de voordelen die een dagje wellness biedt. De wellness locaties spelen hier op in en bieden tegenwoordig steeds meer badkledingdagen aan of dagen waarop alleen vrouwen welkom zijn. Enkele locaties bieden ook mannendagen aan, al is deze vorm minimaal terug te vinden. De dagen en de hoeveelheid van deze speciale dagen verschilt per locatie en is terug te vinden op de zoekpagina van VindWellness.

5. Bijzondere wellness locaties in trek

Thermae 2000 4 - Vind Wellness

Foto: Thermae 2000

Door de toename van wellness locaties, voelen de wellness locaties aan dat zij zich moeten onderscheiden om wellness liefhebbers aan te blijven trekken. De ene wellness locatie zal bijvoorbeeld een winkel beginnen met allerlei schoonheidsproducten voor thuis, de andere locatie biedt een bijzondere wellness faciliteit aan waar echte wellnessliefhebbers wel een kijkje moeten nemen. Een dagje wellness moet een totale wellness beleving worden, in plaats van even een dagje naar de sauna. Restaurants met topchefs, persoonlijke aandacht of dat prachtige zwembad met helend water zijn onderdelen waar je als wellness liefhebber echt even voor in de auto gaat zitten. Boek daar nog even een overnachting bij en je wellness uitje is helemaal compleet.

Ben jij nog op zoek naar een heerlijk dagje wellness? Zoek op VindWellness de ideale locatie voor jou! Wij zijn benieuwd of deze wellness trends in 2016 uitkomen.


Deel dit bericht op social media: