Wijntherapie

De rol van wijn in de wellness branche

We weten inmiddels dat een glas rode wijn goed is voor hart- en bloedvaten. Maar nu we dit weten, waar is rode wijn dan nog meer goed voor? In april is de eerste wijnkliniek in Nederland geopend door wijnboer & schrijver Ilja Gort. Zou dit het begin zijn van de rol die wijn gaat spelen in de wellness branche? Hoog tijd om ons eens te verdiepen in wijntherapie.

De werking van wijn

Zuiver 5 - Vind Wellness

Foto: Spa Sport Hotel Zuiver

In Italië, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk is wijntherapie al jaren bekend. De producten die hierbij gebruikt worden zijn samengesteld uit druivenpitten, koudgeperste druivenpitolie en wijnextracten. Wijntherapie is dan ook een verzamelnaam voor alle beauty- en wellness behandelingen met producten uit de druiventeelt. Naast het feit dat de druiven worden gebruikt om wijn van te maken, worden ze ook gebruikt om het lichaam te beschermen tegen veroudering en allerlei andere kwalen. Daarnaast bevat de schil van de blauwe druif een kleurstof die je huid en lichaam ontgift. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je ook nog een zijdezachte huid als je een behandeling ondergaat waarbij deze druivenolie wordt gebruikt.

Wijn en wellness

Thermae Son

Foto: Thermae Son

Op 17 april werd de exclusieve SanVio wijntherapie geopend. Thermae beautyexpert Gertie Geurts genoot tijdens deze opening van een rode wijnbad en een totale rode wijn bodymassage. Alle ingrediënten worden voor de lichaamsbehandelingen gemengd en vervolgens kan er genoten worden van een lichaamsmassage. Natuurlijk kun je tijdens deze behandelingen genieten van een goed glas rode wijn. Hoe kan wijn nou goed zijn tegen veroudering hoor ik je denken? Dat komt door de werkzame stof procyanidin (OPC) dat in de druiven zit. Dit bestanddeel zorgt voor een celbescherming en zorgt er voor dat je minder snel rimpels krijgt!

Bekijk de website van Thermae Son voor meer informatie over dit arrangement.


Deel dit bericht op social media: