Last van een winterdip? Probeer lichttherapie!

Je zult het vast wel herkennen. Door de korte, koude en donkere dagen voel je je vaker somber en futloos. Veel mensen hebben daardoor in de winter last van een winterdip of een winterdepressie. Deze dip of depressie wordt veroorzaakt door het gebrek aan (zon)licht, die wij in de zomer van nature meer zien. Door dit gebrek raakt ons lichaam van slag en wat volgt is dat je minder energie krijgt en vaker moe bent. Wil jij toch de winter vrolijk en gezond doorbrengen? Wellness-Hotels & Resorts tipt een aantal lichttherapiebehandelingen, voedingsadvies en zo genoemde ‘anti-dip-tips’. Middels de hashtag #WinterWellness delen 50 kuur- en wellness hotels in Duitsland, Oostenrijk en Nederland behandelingen, arrangementen en anti-dip-tips op hun Facebook pagina. Daarnaast biedt lichttherapie een lichtpuntje in deze donkere dagen. Kijk voor de hotels die lichttherapie behandelingen aanbiedingen op de website: www.wellnesshotels-resorts.de/en/farblicht-therapie.

Lichttherapie: een lichtpunt in de donkere dagen

Parkhotel am Soier See04

Er zijn al enkele wellness locaties die lichttherapie aanbieden. Lichttherapie is een ideale manier om uit de winterdip te komen. Licht zorgt voor vitamine D en wordt naast de ogen, ook via de huid opgenomen. Onderzoek toont aan dat 7 hoofdkleuren verschillende uitwerkingen hebben op de gemoedstoestand. Deze kleuren kunnen er daardoor voor zorgen dat je je weer energiek voelt. Hotel Birke in Kiel aan de Oostzee heeft een sauna met Bio-Kleurlicht waardoor je naast een heerlijk warme temperatuur van 60 graden, ook geniet van verschillende kleuren om je heen.

Om de omgeving van de kleuren nog aangenamer te maken, kunnen deze ook gecombineerd worden met verschillende aroma’s, kristallen en edelstenen zoals je dit terugziet in de rustruimte van Angerhof Sport- & Wellnesshotel in het Beierse St. Engelmar. Het Wellness Hotel Deimann in Schmallenberg (Noordrijn-Westfalen) biedt verschillende winterarrangementen aan in een lichtstudio. Dit is inclusief bioresonantie therapie waarbij electroden op je lichaam worden geplaatst. Hotel Sonnenpark in het Sauerland werkt het hele jaar door met verschillende kleuren. Deze kleuren zijn afhankelijk van het tijdstip en het seizoen. Niet alleen de kleuren, maar ook het geluid en de luchtsamenstelling veranderen voortdurend. Wil je liever zelf kiezen van welke kleur je wilt genieten? Dat kan bij In Parkhotel am Soier See in Bad Bayersoien. Hier kunnen de gasten zelf een kleur kiezen en op basis daarvan stelt het hotel geluiden en aroma’s af voor een behandeling. Hotels die ook kleurentherapie aanbieden zijn: Berghotel Astenkrone in Winterberg, Menschels Vitalresort in Bad Sobernheim, Hotel Sonnengut in Bad Birnchbach en het Jammertal Golf & Spa Resort in Datteln-Ahnsen.

Gelukkig worden door meer beweging

sonnengut-01_hotel-aussenansicht_3

Kleuren kunnen een positieve invloed hebben op je humeur, maar ook beweging kan daarbij een rol spelen. Bewegen stimuleert de productie van serotine en endorfine. Deze hormonen worden ook wel gelukshormonen genoemd. Bij de hotel die zijn aangesloten bij Wellness-Hotels & Resorts geven ook verschillende sporttrainingen zoals yoga, nordic walking en golf. Daarnaast beschikken deze locaties ook over een zwembad en een gym met verschillende fitnesstoestellen. Met de prachtige, natuurrijke omgeving waarin de hotels zich bevinden, biedt de mogelijkheden voor verschillende wandel- en fietsroutes. Daar wordt naast je geest, ook je lichaam heel blijf van.

#WinterWellness

Engel Obertal/Baiersbronn-Obertal/Kaminsauna

Voor veel wintersporters is een wellnessbehandeling een echt cadeautje. Je hebt de hele dag gesport en je spieren kunnen wel wat ontspanning gebruiken. Probeer dan eens een massage, kruidenbad of infraroodsauna. Deze behandelingen zijn een echte weldaad voor je spieren. De hotels die vlakbij de skigebieden te vinden zijn, bieden vaak daarom ook wellness aan. Ga jij deze winter naar Drachelsried (Beierse Woud)? Breng dan eens een bezoek aan Wellnesshotel Riedlberg. Voor de wintersporters die naar Stubai (Tirol) gaan, is het Oostenrijkse Krumers Post Hotel & Spa een echte aanrader. Als laatst ligt ook Wellness-Hotel Sommer in de Allgäu vlakbij een mooi wintersportgebied.

Wil je meer informatie over wellness in de winter? Neem dan eens een kijkje op de website: www.wellnesshotels-resorts.de.


Deel dit bericht op social media: