Zomerbruin

Het hele jaar door een bruine teint

Chateau St Gerlach 3 - Vind Wellness

Foto: Château St. Gerlach

We herkennen het vast allemaal wel: je komt net terug van vakantie en je hebt er een lekker kleurtje aan overgehouden. Zodra je terug bent van vakantie, is je bruine kleur er alweer heel snel vanaf. Hoe zorg je er nou voor dat je deze kleur wat langer kunt behouden? Bij de meeste wellness locaties heb je verschillende manieren om het hele jaar door te genieten van je bruine teint!

Snelbruiner

Een snelbruiner werkt met hetzelfde idee als een zonnebank, maar onder een snelbruiner hoef je maar enkele minuten te liggen. In variërend 4 tot 10 minuten word je aan beide kanten van je lichaam egaal bruin, zonder enige inspanning. Je kunt onder een snelbruiner heerlijk ontspannen liggen, met een warme temperatuur en ook nog een mooie teint krijgen. Bekijk hier bij welke locaties je gebruik kunt maken van een snelbruiner.

Spray tanning

Met spray tanning bereik je in slechts 10 minuten het effect, waar je anders de hele zomervakantie over doet. Met een speciaal apparaat wordt een DHA vloeistof verneveld op de huid. Hierdoor krijg je een egale, bruine huid. Deze kleur blijft ongeveer 5 tot 7 dagen zitten, mits je de kleur goed onderhoudt. Als je spray tanning combineert met de sauna, zal de kleur wel iets sneller vervagen. Hoe vaker je deze behandeling toepast, hoe langer de kleur blijft zitten. Drie dagen na de behandeling, heb je het beste resultaat van de spray tan! De locaties waar je gebruik kunt maken van spray tanning, vind je hier.

Zonnebank

Er zijn nogal wat discussies over het gebruik van zonnebanken bij sauna’s. Echter, als je weet hoe je deze moet gebruiken en er voorzichtig mee omgaat, kun je gewoon genieten van alle voordelen die een zonnebank sessie met zich meebrengt. Hoelang je gebruik kunt maken van een zonnebank, verschilt van persoon tot persoon, maar de richtlijn is ongeveer een half uur per week. De voordelen van het gebruik van een zonnebank is dat je kunt ontspannen en je maakt vitaminen D aan. Maar de reden waarvoor nog steeds de meeste mensen de zonnebank gebruiken: je krijgt er een mooie gebruinde huid van.

Ga naar buiten!

Zelfs als het buiten bewolkt lijkt te zijn, kun je nog steeds bruin worden. Kies ervoor om op je fiets naar het werk te gaan, of ga voor je workout naar het parkje om de hoek, in plaats van naar de sportschool. Door vaak in de buitenlucht te zijn, zul je merken dat je bruine kleur ook steeds langer blijft zitten.

Extra tip: Scrubben

Bilderberg Résidence 5 - Vind Wellness

Foto: Bilderberg Résidence Groot Heideborgh

Voordat je in de zon gaat liggen, is het aan te raden om eerst je huid te scrubben. Door het scrubben haal je de dode huidcellen weg, waardoor de bruine kleur dieper in je huid doordringt. Ga voor een milde scrub en gebruik voor je gezicht een speciale gezichtscrub. Wil  je jezelf helemaal in de watten laten leggen en genieten van een scrub behandeling? Kijk dan hier waar ze deze behandeling uitvoeren.


Deel dit bericht op social media: